De anti-vervelingsgids waar je wat van opsteekt.

ZZP’er in de wachtstand of juist niet? Tips om nu te doen.
april 19, 2020
Thrillers, gelezen in de corona-crisis
februari 26, 2021

Hoe langer deze intelligente lock-down duurt, hoe groter de uitdaging wordt om een balans te vinden in ons nieuwe anderhalve-meter-wereld. Want ook al lijkt het begin van het einde in zicht te komen, we moeten ons toch voorbereiden op een nieuw normaal.

Maar vooralsnog hebben we zeker nog een maand voor de boeg om ervoor te zorgen dat we niet digitaal overspannen worden, onszelf niet vetmesten of de muren op ons afkomen. B. schrijversbureau heeft een aantal websites verzameld om bezig te blijven en jezelf uit te blijven dagen. Want vervelen hoef je je niet, er zijn duizenden online cursussen die je kan volgen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Van kunst tot architectuur, van alle business-skills die je maar kan bedenken tot zelf online trainer worden.

De corona-challenge

Uit onderzoek blijkt dat depressie de grootste uitdaging van deze crisis is. In lock-down zijn kan verlammend werken. Volgende de krantenkoppen grijpen we sneller naar de fles, lopen we te vaak naar de koelkast en zitten we continue op onze telefoon. Of je nu thuis aan het werk bent of aan het lanterfanteren bent, het dagelijks leven kan ongestructureerd en isolerend zijn. Online-cursussen bieden daarom een uitkomst, het geeft je iets te doen, je wordt er slimmer van en misschien kan je er ook nog geld mee verdienen.

Webinar

De webinars voor ondernemers overspoelen de Facebook-feed. Online marketing is hot en volgens mij verdient Facebook goed aan alle voorbijkomende advertenties. Toch zijn er gratis webinars die wel degelijk iets bijdragen en jou niet anderhalf uur laten luisteren naar de bekende clichés met als doel om jou over te halen tot aankoop. Welke webinars voor jou geschikt zijn, hangt af van je interesses en jouw bestaande kennis over dat onderwerp, dus dat wordt even zoeken en gewoon veel uitproberen. Tijd zat, toch?! Wil je zelf een webinar organiseren? Lees dan deze tips van FrankWatching.

Schrijfles

Als je een website hebt en weinig budget, is dit de tijd om je SEO te verbeteren en te gaan bloggen. Maar niet iedereen kan schrijven, dus kan het volgen van een schrijfcursus je heel wat opleveren, want wie schrijft die blijft. Gratis zakelijker leren schrijven kan met de gratis cursussen zoals deze SEO-cursus, of Mailchimp cursus. Bij Soofos kan je ook je eigengemaakte cursussen uploaden, wie weet levert je dat meer op dan alleen bekendheid.

Staat een roman schrijven of bloggen niet op je bucketlist en is de cursus creatief schrijven van Max vandaag niets voor jou, maar wil je toch iets met taal doen, dan kan je via Braint je spelling online verbeteren of de 6 lessen schrijfvaardigheid van leraar Maarten de Krosse volgen.

Skills

MOOC’s zijn hot. Zeker nu. Dit is het moment om weer de (digitale) schoolbanken op te zoeken. Altijd al alles willen weten van dark matter? Of heeft conceptuele kunst je interesse? Zowel Nederlandse universiteiten als internationale geven gratis colleges over echt van de meest uiteenlopende onderwerpen. Omdat het aanbod zo groot is, dat je door de bomen de colleges niet meer ziet, heeft het programma Tegenlicht daar zijn licht op laten schijnen en heeft de beste online aanbieders onder de loep genomen.

Bij de Engelstalige cursussen van Class Central.com is de keuze ook reuze, van communicatie tot duurzaamheid, van kunst tot wiskunde. Ook zakelijk valt er veel te leren in deze tijd. Verbeter je management skills, interactief presenteren, het beste uit jezelf halen of beter leren plannen. Je kan het volgen bij LearnTogether.Studytube.nl. Gratis en voor niets.

Zelf een online-training opstarten?

Dit ook het moment om jouw expertise naar het grote publiek over te brengen. Een online-traingsprogramma beginnen, doe je echter niet zo maar. Thinkific is geweldig voor cursusmakers die willen beginnen zonder al te veel geld uit te geven. Ook de website Teachable kan je daarbij helpen. Maar waar moet je opletten als je een online-training opzet? RTL-Z komt met 5 goede tips.

Thuiswerker?

Ben je wel druk aan het thuiswerken en is de balans tussen werk en privé soms ver te zoeken, dan biedt deze quiz  van de website Samengezond een interessante invalshoek. Een betere balans tussen werk en prive is vaak ook een kwestie van plannen, en ook dat kan je online onder de knie krijgen. Is de balans het probleem niet, maar zit je verkrampt te video-bellen dan biedt Pausit oefeningen die je tijdens je thuiswerk kan doen. 

JUF AAN HUIS

Het voordeel van deze tijd is, dat er prachtige initiatieven ontstaan. Digitale aanbieders verlagen hun prijs of bieden zelfs het materiaal helemaal gratis aan. Er is dan ook een enorm aanbod, voor iedereen, iedere bedrijfstak, vaardigheid en leeftijd zijn er online cursussen. Vermaak jij je prima, maar wil de kids bezighouden en tegelijkertijd iets laten leren? Kijk dan eens naar deze websites:

Een goed begin

Een goed begin is het halve werk. Ook een cliché maar daarom niet minder waar. Zeker nu dat de ene dag gemakkelijk overgaat in de volgende, helpt het enorm om je dag vooraf vorm te geven. Een goede planning biedt structuur en zorgt er ook voor dat je de nodige ontspanning inplant. Plan de avond van te voren, hoe je de volgende dag gaat inrichten, en als je daar een steuntje in de rug bij kan gebruiken, verdiep je dan eens in Morning miracle

RELAX

Ontspanning vinden blijft een uitdaging. Wat je situatie ook is, de ‘normale’ manier van ontspannen door te sporten, met vrienden af te spreken of naar het theater gaan, zit er nu niet in. In het blog Digitaal overspannen geven we een aantal online sport tips. Is dat niets voor jou wat dacht je ervan om je kennis over vogels te vergroten. Wat je ook doet, zorg voor een gezonde dagelijkse dosis ontspanning!

Blijf bezig, ontspan en blijf gezond!

Vorige week publiceerden wij een aantal tips die jij, als ondernemer, kan doen nu dat de opdrachten uitblijven.

Comments are closed.