B-keus

In deze tijden van lock-down vind ik het erg lastig om mijn ontspanning te vinden. In het begin verheugde ik me nog op een avondje bingewatchen, maar naarmate de corona-crisis maar duurde en duurde was de pret er toch al snel van af. Dus stapte ik over naar de boeken. Als schrijfster met de ambitie om ooit met mijn eigen thriller op de plank in de boekwinkel te mogen staan, lees ik veel. Heel veel. En waarschijnlijk heeft de combinatie lezen en schrijven er ook voor gezorgd dat ik geslecteerd ben voor de voor-jury van De Zilveren Strop. En dat zette me aan het denken…

 

Tweedehands boeken

De boeken die ik lees, verkoop ik weer… via Marktplaats en via Bol.com, zie Boeken by B. Niet omdat ze niet de moeite waard zijn om te houden, maar puur uit ruimtegebrek. En misschien ook omdat het beste een dure hobby is, lezen. Op deze manier betaal ik toch een beetje minder per boek, ook al is Bol.com de grote winnaar in deze, ook het milieu heeft er een beetje baat bij. En als ik de boeken verzend, opengeslagen om die enorme portokosten een beetje in te dammen, dan moet ik me vaak inhouden om niet mijn mening op de pakbon te schrijven. Dus dacht ik…. ik doe dat hier…. en dat is B-keus.

 

Thriller recenties

Lees jij recensies? Ik eigenlijk nooit, alleen bij de aanschaf van een tv of een meubelstuk. Maar verder niet. Ik schrijf ze ook niet.. zeker niet bij boeken. Want wie zit er nu te wachten op mijn mening. Maar ondertussen, na er zoveel gelezen te hebben, voel ik mezelf toch een beetje een mini-expert. En dacht ik, ik ga gewoon opschrijven wat ik ervan vind, mijn mening over het verhaal, de opbouw en de personages. Misschien vind je het leuk om te lezen misschien ook niet… maar ik vind het in ieder geval leuk om te schrijven…