Ondernemers keuzes: Kiespijn

Is mijn stijl ook jouw stijl? interview 5
april 15, 2019
Welke kleur past bij jou? – interview 6
april 23, 2019
Is mijn stijl ook jouw stijl? interview 5
april 15, 2019
Welke kleur past bij jou? – interview 6
april 23, 2019

Het zelfstandig ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn mensen die een bepaald soort zekerheid nodig hebben als geluksvoorwaarde. En ook al geeft het leven geen garanties, ondernemerschap doet dat zeker niet. Het ene moment loop je over in de opdrachten, het andere moment weet je van gekkigheid niet wat je nu weer moet doen om klanten te krijgen. Of je hebt net een super grote klant binnengehaald, helemaal blij, maar helemaal in zak en as als die weer weggaat. Veel onzekerheid dus. 

Wat is jouw grootste uitdaging van het ondernemerschap?

Toch is dat niet de grootste uitdaging van het ondernemerschap. Natuurlijk gaat mijn business ook als een jojo, ik zou liegen als dat niet zo was. Maar ondanks die schommelingen, ligt mijn grootste uitdaging in het keuzes maken. Mijn makke is dat ik zoveel leuk vind. Komt er op Freelance.nl weer een leuke opdracht voorbij, ik schrijf erop. En dat is niet altijd handig.

Blijf trouw

Als het goed is, heb jij, als ondernemer, een missie en visie uitgeschreven. Heb je dat niet gedaan, STOP dan nu met lezen en ga dat als de wiedeweerga doen. Lees… want zonder doel ben je stuurloos. Heb je wel doelstellingen uitgestippeld en evalueer je die ook regelmatig, zorg dan dat je op het rechte pad blijft.

Ik heb een missie en een visie en toch betrap ik mezelf erop dat ik nog wel eens van het pad afraak. ‘Oh, dat zou leuk zijn om te doen.’ en hup ik ben een zijweg ingeslagen. Trouw zijn aan jezelf, je vasthouden aan je doelstellingen vind ik de grootste uitdaging van mijn ondernemerschap.

Ik ben een generalist

Dat is misschien in deze tijd van specialisten niet de niche die je zoekt. Maar mijn creativiteit heeft mij naar vreemde uitspattingen gebracht. Met een boekhoudkundige achtergrond had ik na een wereldreis besloten dat het docentschap toch echt mijn ding was. Er kwam een talenbureau op mijn pad, dus hup, opgericht en die weg ingeslagen. De kans deed zich voor om een pop-up winkel te beginnen. Een lang gekoesterde droom werd werkelijkheid. Internet reisgids Backpackers on High Heels was een briljant idee wat nooit een volwassen onderneming is geworden. Popcorn verkopen met daklozen, weggeeffeesten organiseren waren interessante zijsporen waar ik veel van heb geleerd, maar die niet tot een succesformule gebracht konden worden.

Totdat ene moment… dat ene ding waarbij alle stukjes in elkaar vallen… zoals nu met schrijven…. en dan nog moet ik oppassen om niet voor alles en iedereen te willen schrijven. Maar ik blij “NEE” zeggen een van de moeilijkste dingen.

Museum of failure

Als je de volgende keer in New York bent, bezoek het museum of failure. Een must go voor iedere ondernemer. Een verzameling van meer dan 100 mislukte producten en diensten ’s werelds bekendste bedrijven, zoals de Apple iPhone, VCR en Ford Mustang. De verzameling is zorgvuldig samengesteld door de erkende psycholoog en innovatie-onderzoeker Dr. Samuel West en het hoopt te laten zien dat acceptatie van falen noodzakelijk is om innovatie en vooruitgang echt te laten slagen. Hoe cool is dat?

Wat is jouw failleer? Wat vind jij het moeilijkste in het ondernemerschap? wat is jouw uitdaging? Tell Me @ MailMe@Bpunt.nl

Comments are closed.