Welke kleur past bij jou? – interview 6

Ondernemers keuzes: Kiespijn
april 22, 2019
Meditatief ondernemen interview 7
april 29, 2019
Ondernemers keuzes: Kiespijn
april 22, 2019
Meditatief ondernemen interview 7
april 29, 2019

B. schrijversbureau spreekt wekelijks met inspirerende ondernemers over hun vak, het ondernemerschap en hoe ze business en privé combineren. Vandaag een ‘oude’ bekende van mij: Mirjam van Lienen van MiVaLi advies.

Pittoresk Zuidhorn      

Mirjam en haar man Ruud zijn sinds 3 jaar terug in Nederland. Na tientallen jaren een camping te hebben gerund in Rjukan, Noorwegen, besloten ze het toerisme achter zich te laten en terug te keren naar ons kikkerlandje. “Het was een mooie fase in ons leven”, vertelt Mirjam, “maar het is goed om nu hier te zijn.” Op dagen zoals vandaag kan ze ontspannen genieten van het voorjaarszonnetje, in plaats van altijd bereikbaar en dienstbaar te zijn voor haar gasten. “En sneeuwruimen, hoeft ook niet meer”, zegt ze lachend.

Er een kleurtje aan geven

Sinds de terugkeer heeft Mirjam niet stilgezeten. Met MiVaLi advies brengt ze een hoop kleur in de provincie Groningen. Haar focus ligt voornamelijk op kleur- en make-upadvies. Door deel te nemen aan symposia en events komt Mirjam in contact met (voornamelijk) vrouwen die zich op een andere manier willen presenteren. “Het zijn vrouwen die een nieuwe fase in hun leven beginnen, met een andere baan starten of gewoon toe zijn aan wat meer kleur.” 

Kleur bekennen

“Kleuren zijn belangrijk en vertellen een verhaal. Iedere kleur heeft een eigen betekenis. Dat zie in de marketing terug en kan je zelf ook inzetten om een bepaalde situatie richting te geven.” De kleurentheorie kent 6 kenmerken die zich laten onderscheiden in:

  • koel of warm 
  • licht of diep 
  • helder of gedempt

Aan de hand van de gezichtstinten en kleur van de ogen passen er bepaalde kleurtinten juist wel of niet bij een persoon. Zo heeft de kleur rood verschillende tinten uiteenlopend van fuchsia tot roestbruin. Mirjam selecteert aan de hand van stofstalen de voor jou perfecte tinten die jou nog mooier maken. “Als je jouw garderobe afstemt op die kleurgroepen, kan je makkelijker combineren, zie je er altijd goed uit en heb je veel minder kledingstukken nodig omdat alles bij elkaar past.”

Looking good

Mirjam werkt samen met Colour me Beautiful. Een bedrijf dat al 35 jaar toonaangevend is in de imago branche. Een samenwerking die haar veel brengt. Niet alleen nemen zij een groot deel van de marketing uit handen, ook komt zij regelmatig samen met andere CMB collega’s om te brainstormen en ideeën uit te wisselen. “Het ondernemerschap past echt bij mij, maar de keerzijde is dat je veel alleen moet bedenken en uitvoeren. Door informatie te delen met andere ondernemers, krijg je veel inspiratie en kom je twee stappen verder.” 

De tip van de week

Een tip die Mirjam aan andere ondernemers wil meegeven: “Blijf trouw aan je eigen identiteit. Het ondernemerschap kan zo dynamisch zijn dat je soms te makkelijk van je pad afraakt.” 

Meer daarover in mijn blogpost: KIESPIJN

Meer kleur of meer woorden?

Ben je ook toe aan wat meer kleur in je leven? Neem contact op met Mirjam. Ik kan haar persoonlijk aanbevelen. 

Wil je ook door mijn geïnterviewd worden? Of zoek je een betrokken tekstschrijver? Mail Me op MailMe@Bpunt.nl.

Meer woorden? Lees ook de andere interviews & mooie woorden & Mijn Stijl & Inspiratiebron

Comments are closed.