Tekstschrijver zoekt woorden – interview 1

Bpunt.nl
Niet ‘het’ maar ‘een’ bureau
maart 3, 2019
Zou jij jouw eigen product kopen?
maart 18, 2019
Bpunt.nl
Niet ‘het’ maar ‘een’ bureau
maart 3, 2019
Zou jij jouw eigen product kopen?
maart 18, 2019

Als tekstschrijver schrijf ik graag voor anderen. Of het nu een blogtekst is, een wervende vacaturetekst of een e-boek, ik schrijf het allemaal met veel plezier. Aan onderwerpen voor anderen is er geen gebrek. Maar iedere week weer nieuw blogonderwerp voor B. schrijversbureau verzinnen, blijf ik lastig vinden. Daarom interview ik andere ondernemers. Tweewekelijks iemand anders. Vandaag geef ik het woord aan een andere tekstschrijfster: Karin Kraaijvanger van Praatje van Kaatje.nl


Als ik schrijf giechelt mijn hart van geluk.’

Soms lees ik teksten die zo goed, leuk of aandoenlijk zijn dat ik jaloers ben dat ik die niet verzonnen heb. Deze zin staat op haar website, en daar maakte mijn hart een sprongetje van. Genoeg reden dus om mijn ‘concurrent’ eens in de spotlight te zetten.

De liefde voor woorden

De meeste tekstschrijvers hebben al van jongs af aan een passie om te schrijven. Dat geldt ook voor Kaatje en mij. Dagboeken vol met krabbels, korte verhalen en gedichten. Kaatje heeft begin vorig jaar besloten om haar persoonlijke blog om te zetten tot een echt bedrijf: Praatje van Kaatje. 

Een dag niet geleerd…

Een van de grote voordelen die je als tekstschrijver hebt, is dat je over allerlei onderwerpen mag schrijven, en dus veel leert. Haar opdrachtgevers variëren van een marketingbureau tot een maaltijdservice, van een onderneming in de schoonmaakbranche tot een creatief communicatiebureau. De dienstverlenende sector trekt haar het meeste aan omdat de onderwerpen dicht bij haar interesseveld liggen en dat maakt het schrijven makkelijker. 

Digital nomads

Een ander voordeel van ons vakgebied is de vrijheid. Je kan overal ter wereld op ieder moment van de dag je laptop te voren halen en beginnen met typen. Kaatje zit vaak op een flexwerkplek in Den Bosch (Seats2meet) met andere creatieve zzp-ers. De gezelligheid geeft haar een hoop inspiratie en maakt het kennis delen toegankelijk, indirect haalt ze daar ook opdrachten uit.

De verschillen

Waar ik me met B. schrijversbureau meer richt op B2C bloggen, gaat het pad van Kaatje steeds meer richting de advieskant. Ze geeft graag een workshop bloggen voor bedrijven. Waar ze met bruikbare tips en oefeningen medewerkers opleidt tot professionele bloggers. Ook heeft ze de speciale ‘social media intake’ ontwikkeld, waarbij ze op een persoonlijke manier eerste hulp bij social media geeft aan ondernemers. Denk aan het bepalen van een strategie, het maken van een moodboard en tips & trucs om pakkende berichten te schrijven. En last but not least, heeft Kaatje een tijd geleden een briefwedstrijd gewonnen met deze hartverwarmende brief aan de groot schrijver Ronald Dahl. 


Jij ook?

Heb jij schrijfadvies nodig? Wil je gaan bloggen maar weet je niet hoe je het kan aanpakken, neem dan contact op met Kaatje

Wil jij ook in de B. schrijversbureau spotlight staan? Neem dan contact op met mij voor een interview. En natuurlijk kan je ook altijd contact opnemen als je het bloggen wilt uitbesteden of op zoek bent naar een wervende vacaturetekst. Voor meer informatie www.Bpunt.nl

Tot schrijfs,

Sandra

Comments are closed.