De voordelen van wervende vacatureteksten

B. autootje
In between parkeervergunningen
november 5, 2018
lit
Straattaal is lit
november 25, 2018
B. autootje
In between parkeervergunningen
november 5, 2018
lit
Straattaal is lit
november 25, 2018

en de nadelen om B. daarvoor in te huren.

Het personeelstekort

in bepaalde sectoren zal komend jaar alleen maar toenemen. Nu al schreeuwt de horeca, onderwijs en zorgom personeel. Restaurants dreigen te sluiten als ze geen koks of bedienend personeel kunnen vinden. Op verschillende scholen staan ouders voor de klas door het lerarentekort.
Personeelstekort in de zorg is in een jaar tijd bijna verdubbeld en dan hebben we het nog niet over branches zoals techniek en ICT.
Helaas kunnen wij dit probleem niet oplossen. Maar we kunnen wel
goede vacatureteksten schrijven die helpen om openstaande functies sneller en door de juiste mensen te laten vervullen.

De voordelen van pakkende vacatureteksten:

  • Gratis positionering van jouw bedrijf
  • Naamsbekendheid
  • Online vindbaarheid neemt toe
  • Veel betere respons.
Hoe leuker, vlotter, pakkender de vacaturetekst hoe eerder deze opvalt. Zowel bij de sollicitant als in hun netwerk, want teksten waar je blij van wordt, worden sneller gedeeld.

Saai, saaier, saaist

Iedere vacature is uniek, dus zouden ook de teksten op maat gemaakt moeten worden om daar die ene juiste persoon voor te vinden. Toch gebeurt dat niet. Sla de krant maar open, of kijk op vacaturewebsites, de meeste teksten zijn standaard en super saai. En dan vind je het raar dat je niet de juiste kandidaten aantrekt?

Inspelen op emotie

Mensen kiezen op basis van emotie. Natuurlijk denken wij met zijn allen dat we rationeel overwogen keuzes maken, maar helaas is dat niet zo. Dat geldt voor de aankoop van producten, diensten en ook voor het wel of niet reageren op een vacature. Dus stop met de vage termen en de nietszeggende zinsconstructies die de meest eentonige werkzaamheden allemachtig interessant laten lijken. Wees eerlijk en duidelijk.

Neem de kandidaat serieus

Of je nu een boekhouder of een schoonmaker zoekt, de kandidaat weet heus wel wat er van hem of haar op de werkvloer wordt verwacht. Dus sla alle voordehandliggende omschrijvingen over. Beperk je tot de hoofdtaken en leg de nadruk op de persoonlijkheid die bij jouw bedrijf past. Laat zien dat je de kandidaat serieus neemt door detaillistische werkomschrijvingen achterwege te laten.

Wees geloofwaardig

Veel vacatureteksten bestaan uit opgeklopte omschrijvingen. Wees helder en altijd eerlijk. Niemand heeft er iets aan als je de baan beter voordoet dan deze is, net zo min als je een kandidaat krijgt die op papier alles kan maar er in de praktijk niets van weet. Vroeg of laat val je toch wel door de mand. Dus je kan maar beter open en eerlijk zijn over wat je biedt en wat je verwacht. Op die manier heb je de meeste kans op een stabiele en langdurige relatie.

De nadelen van ons inhuren

Hopelijk hebben we jou een aantal redenen gegeven om wat langer en dieper naar jouw vacaturetekst te kijken. Het schrijven van een goede tekst kost tijd, dat heb je niet in 5 minuten gedaan. En copy-paste van een concurrerend bedrijf levert je uiteindelijk ook niet het gewenste resultaat op. Neem de tijd om jouw bedrijf, jouw tone-of-voice helder te krijgen, bedenk net zoals bij marketing (buyers persona) jouw ideale kandidaat, gebruik de woorden die jouw kandidaat aanspreekt en overtuig dat jij voor deze persoon de beste werkgever bent.

Mag ik de rekening?

Natuurlijk willen wij jouw vacatureteksten graag schrijven. Wij hebben het geluk gehad dat we voor meerdere opdrachtgevers creatief om mochten gaan met hun vacatureteksten. Het is echt ontzettend leuk om te doen en dat lees je dan ook in de vacatureteksten terug. Helaas doen wij dat niet kosteloos. Je bespaart tijd maar we sturen je er wel een rekening voor. Geen hoge, maar toch…
Als je jouw vacatureteksten (minimaal 5) door ons wilt laten schrijven, dan ontvang je met dit blog 15% korting, mail ons voor meer informatie.
& dan niet verbaasd opkijken als je postzakken vol met reacties hebt ….
Schrijf ze,
Sandra

ps: leuk om te lezen 33-vacaturetekst cliches die verboden moeten worden.

 

Comments are closed.