Persoonlijke inspiratiebron – interview 4

Mrs. Unlimited-interview 3
april 1, 2019
Is mijn stijl ook jouw stijl? interview 5
april 15, 2019
Mrs. Unlimited-interview 3
april 1, 2019
Is mijn stijl ook jouw stijl? interview 5
april 15, 2019

Wekelijks interviewt B. schrijversbureau inspirerende ondernemers en schrijft daar een blog over. Het zijn ondernemers die ik niet ken en zich aanmelden via Linkedin, Facebook en zelfs Insta. Na een telefonisch interview, schrijf ik een blog en als zij zich in de tekst kunnen vinden dan publiceer ik het.  Maar deze week blijf ik dichterbij huis. En zet ik, mijn persoonlijke counselor en inspiratiebron, Lo van Beers in het bloglicht. 

Rouwverwerking

Toen mijn moeder 9 jaar geleden overleed, had ik nogal wat oud zeer te verwerken. Ik had ooit gelezen hoe slechter de relatie, hoe moeilijker het rouwproces dus er stond mij nog wat te wachten. Ik besloot dat ik daar geen eindeloos proces van wilde maken en zocht naar een snelle en effectieve methode. En zo kwam ik uit bij Lo. 

EFT

EFT, Emotional Freedom Techniques is een methode die lijkt op de meer bekende EMDR. De overeenkomst is dat je in de emotie gaat zitten en deze door middel van fysiek contact uit je systeem wordt gehaald. EMDR doet dat met draaibewegingen van de ogen en het hoofd. EFT doet dat door te kloppen op de meridiaan punten. Zie foto. Misschien een beetje vaag voor degene die er nog nooit van gehoord hebben, maar voor mij de ideale methode die mij van mijn hoogtevrees, autorij angst en het roken heeft afgeholpen. 

EFT-counselor

Een gedachte of gebeurtenis uit het verleden kan je belemmeren om de volgende stap te nemen. Je gaat dan met iemand kijken hoe je dat het beste kan verwerken. Volgens Lo verstoppen we vaak onze gevoelens. We slaan de stap van verwerken over en schudden de gebeurtenis te snel van ons af. Terwijl het nog wel steeds in je systeem is opgeslagen. Dus vroeg of laat kom je er toch weer mee in aanraking. EFT helpt bij die verwerken, het heft de blokkade op die jou tegenhield. Door te verwerken, komt er letterlijk meer ruimte vrij. Je ziet de horizon weer omdat de blokkade verdwenen is. Vandaar de naam Emotional Freedom Techniques.

Persoonlijk contact

Lo wordt het meest blij van1 op 1 counseling, omdat ze dan dieper en persoonlijker op het probleem in kan gaan. “Ik heb bijvoorbeeld vele mensen voor bloosangst gehad, ook al heb je hiervoor algemene tips, toch is iedere aanpak altijd weer anders. Dit maakt mijn werk ook zo leuk. Mijn kracht ligt in het laagdrempelige informeel en professioneel contact, dit is wie ik ben en wat ik goed kan.”

Mede-bedenkster van Okidootjes

“Ja, dat is just fun. De kaartjes vertegenwoordigen ook het deel van mij wat zo graag informatie wil verspreiden, wat ik ook met lesgeven doe. Ik vind het fijn als ik iemand verder kan helpen.” De Okidootjes zijn de opvolgers van de Eigenwijsjes. Waar de Eigenwijsjes kaartjes waren voor meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Zijn de Okidootjes gericht op veerkracht en hoe ga je omgaat met een situatie. 

Het is mijn feestje!

Lo is dol op problemen. Ze haalt er voldoening uit om problemen te ontrafelen en haar klanten te helpen met hun eigen oplossingen te vinden, zodat zij weer een volgende stap kunnen zetten. Dat doet ze met veel toewijding en dat ze geniet van haar werk merk je ook meteen als je haar ziet. Ze geniet ook van het ondernemerschap. “Dat je alles kan doen op je eigen manier, je kan alles zelf invullen, ik kan bepalen met wie en hoe ik werk. Het is mijn bedrijf dus mijn feestje.” 

Lesgeven

Lo is ook dol op lesgeven, om informatie door te geven. Ze geeft les aan twee groepen?

  • EFT voor thuisgebruik
  • EFT inzetten als hulpverlener

“EFT lijkt een hele simpele eenvoudige methodiek, maar je werkt wel met emoties. Er is een verschil om als hulpverlener EFT toe te passen dan dat iemand zelf EFT gebruikt om beter met alledaagse stress om te kunnen gaan. Als hulpverlener kom je toch in aanraking met de diepere laag van emoties. De thuisgebruiker blijft in het heden, die leer ik niet om naar het verleden toe te gaan, wel naar de toekomst.” 

Tip van de week

Levensmotto: Leef je leven op eigen wijze! De enige manier is jouw eigen manier, en dat kan iedereen. 

Meer weten?

Heb je problemen? Of wil je graag de volgende stap maken maar je weet niet hoe? Lo is dol op problemen. Ze lost ze graag samen met jou op

Wil je niet meteen je hart uitstorten bij Lo, maar eerst iets meer lezen over EFT? Lees dan EFT werkt!

Wil je ook mijn blogonderwerp zijn? Of zoek je een waanzinnige tekstschrijver? Mail me dan, op MailMe@Bpunt.nl, ik schrijf je graag terug.

Meer woorden?

Lees ook de interview met Mrs.Unlimited en Bijzondere woorden.

Comments are closed.