Liefdesbrieven schrijven

Doe meer met taal
Doe meer met taal
januari 31, 2022
Doe meer met taal
Doe meer met taal
januari 31, 2022

Valentijnsdag dit jaar wordt een bijzondere dag, niet alleen omdat er eindelijk licht aan hete eind van de corona-tunnel te zien is, maar ok vanwege de mooie data 2-2-22 en vooral 22-2-22. Reden genoeg om extra uit te pakken… en hoe doe je dat beter dan in de pen te klimmen, want wie schrijft die blijft.

Offline

In deze digitale tijden is er steeds meer behoefte aan offline. Misschien komt dat wel door corona, dat we genoodzaakt waren om de computer en tv als ons enige vertier ter zien. Hoe dan ook, offline is de nieuwe online. Er wordt offline gedatet, Tinder maakt plaats voor initiatieven die liefde met de post naar je toebrengt, zoals Daisy van Tussenbroek ook gedacht zal hebben. Klaar met het zinloos chatten op onlinedatingsplatforms startte ze WOOING

Een offline datingsplatform voor duurzame relaties en dat begint met het schrijven van een brief. Hoe geweldig is dat?!

Kunstzinnig

Een goede brief en zeker een liefdebrief is niet zomaar geschreven, dat vergt tijd ene heleboel inspiratie en vooral heel veel genegenheid. Vroeger waren daar boeken voor, soort woordenboeken voor liefdesbrieven zoals De Wegwijzer der minnaars en minnaressen uit 1870. Het ultieme voorbeeldboek. Maar nu zal je het toch zelf moeten bedenken of hier en daar online wat afkijken. 

Zoals deze liefdesbrief van Jonny Cash die hij schreef voor zijn vrouw:

Gelukkige verjaardag Prinses,
We worden oud en raken gewend aan elkaar. We denken hetzelfde. 
We lezen elkaars gedachten. We weten wat de andere wil zonder het te vragen. Soms irriteren we elkaar een beetje. Soms vinden we elkaar zelfs wat vanzelfsprekend.
Maar nu en dan, zoals vandaag, denk ik erover na en besef ik hoeveel geluk ik heb dat ik mijn leven deel met de meest fantastische vrouw die ik ooit heb ontmoet. Je fascineert me nog altijd, je inspireert me nog altijd.
Je hebt een positieve invloed op mij. Jij bent het onderwerp van mijn verlangen, de nummer één aardse reden voor mijn bestaan. Ik hou heel veel van je.

Gelukkige verjaardag Prinses,

John

Hoe ga je te werk?

Het zal je helpen om eerst zoveel mogelijk steekwoorden te verzinnen, dat kan door een mindmap of online bij Answer the public.

Wees zo origineel mogelijk, dus in plaats van de plaats en datum, zoals je dat in een zakelijk brief zou doen, schrijf de plek waar je jouw (geheime) liefde ontmoet hebt en hoeveel dagen geleden dat was. 

Bedenk een originele aanhef, lieve of beste vermijden. Kies een passend koosnaampje.. misschien geeft dit inspiratie? KOOSNAAMPJES 

Geen creatieve ingeving, vind dan een mooi citaat… wellicht brengt deze website je op liefdevolle ideeën.

Schrijf vanuit je hart, misschien niet de mooiste liefdebrief allertijden maar wel oprecht, want passie, toewijding en intimiteit zijn de essentiële kenmerken van een goede liefdesbrief. 

Fijne Valentijnsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *