Meditatief ondernemen interview 7

Welke kleur past bij jou? – interview 6
april 23, 2019
De schoonheid van Dusty
mei 13, 2019
Welke kleur past bij jou? – interview 6
april 23, 2019
De schoonheid van Dusty
mei 13, 2019

Wekelijks interview ik ondernemers met een bijzonder verhaal. Vandaag is Erna Laning van Ishift aan het woord over hoe je mindful kan ondernemen.  

Vondelpark 

Enkele jaren geleden gaf Erna meditatiesessies in het Vondelpark waar ik een aantal keer aan heb deelgenomen. De rust die zij uitstraalt en haar positieve en open levenshouding vond ik fascinerend. Want als ondernemer vind ik het best lastig om de rust in de dagelijkse hectiek te bewaren. En ook al weet ik dat meditatie ervoor kan zorgen om de balans goed te houden, roep ik vaak dat ik daar nou juist geen tijd voor heb. 

Mindfulle intenties

Erna heeft een meditatieve levenshouding met het drukke ondernemersleven goed weten te combineren. Natuurlijk gaat het ook bij haar niet altijd vanzelf. Maar juist doordat ze twee keer per dag minimaal 45 minuten tijd inplant om bij zich zelf te blijven, kan ze bergen werken verzetten zonder eronder bedolven te worden. Ze begint de dag met een de intentie om mindfuldoor de dag te gaan. “Het ondernemerschap blijft een grote uitdaging, waar drukte zich met rustigere tijden afwisselt. Waar periodes met voldoende geld zich weer afwisselen met zorgen of de rekeningen straks ook weer betaald kunnen worden.” “Juist als ondernemer is het de kunst om bij jezelf te blijven”, zegt Erna. 

Serieuze zaken

Erna neemt haar eigen meditatie erg serieus. Zelfs voordat ze meditatie les geeft, neemt ze de tijd om de dag bij zich zelf te beginnen. Ze heeft uit ervaring gemerkt dat als ze minimaal 2 x per dag een half uur mindful bezig is, ze de energie en de inspiratie krijgt die nodig zijn voor haar onderneming. Ze raad dan ook iedereen aan om dagelijks even op de rem te gaan staan, door meditatie of op een andere manier even uit de drukte te stappen en te beschouwen wat er allemaal gebeurt. 

Dagelijkse hectiek

We laten ons allemaal te vaak meesleuren door de hectiek van de dag. Zeker ondernemers hebben er een handje van om altijd maar door te gaan. “Vanuit stress is het lastig om op nieuwe ideeën te komen. Vanuit angst dat het niet goed zal gaan of dat je niet goed genoeg bent, lukt het vaak niet om alles te overzien.” “Dan heb ik mediteren echt nodig om dichtbij mezelf te blijven, dan stroomt de energie ook weer.”

Bewuster werken en leven

Met 15 jaar meditatie ervaring en 10 jaar als mindfulnesstrainer heeft Erna veel bereikt. Ze geeft mindfulnessworkshops aan professionals. Zodat zij meer bewuster in het werk en in hun privéleven kunnen staan. “Niet alleen in de zorg maar ook als advocaat, bankier of dienstverlener kan je mindfulness integreren in het contact met klanten. Op die manier blijven ze dichterbij zichzelf en kunnen meer ontspannen omgaan met hun professionele leven.” 

Van Amsterdam naar Zaandam

Sinds kort heeft Erna de overstap gemaakt naar de Zaanstreek. Vorige week heeft ze haar laatste activiteit in Amsterdam afgebouwd en is zij al enige tijd bezig om Ishift in Zaandam op te bouwen. En niet zonder succes. Zowel in haar eigen ruimte als op een aantal mooie locaties coacht ze mensen om bewuster te leven. 

Ze geeft meditatielessen bij Yoga dreams in Zaandam en ook in Anna’s huis, waar ze mensen met kanker met de rust van mediteren laat kennismaken. “Het is de ideale situatie”, vertelt Erna, “om op mooie plekken die ik een warm hart toedraag te mogen werken in combinatie met mijn eigen ruimte.”

Tip van de week

Erna: “Wees ondernemend en vriendelijk naar jezelf. Blijf in beweging, doe wat je moet doen en las dagelijks kortere en langere stop- momenten in. Juist in die kalme momenten ontstaat de energie en inspiratie om weer verder te gaan. .” 

Wil je meer informatie over mindfulnessof meditatie? Op haar website staat een agenda van al haar cursussen. 

Wil je ook mijn blogonderwerp zijn? Of zoek je een tekstschrijver? Mail me dan op Mailme@Bpunt.nl

Tot schrijfs,

Sandra

Comments are closed.