De schoonheid van Dusty

Meditatief ondernemen interview 7
april 29, 2019
PLR, Private Label Rights
november 2, 2019
Meditatief ondernemen interview 7
april 29, 2019
PLR, Private Label Rights
november 2, 2019

B. schrijversbureau interviewt inspirerende ondernemers en blogt daarover. Vandaag is schoonheid het onderwerp. De schoonheid bij Dusty’s beautysalon

Lang lang geleden

Toen ik mijn oproep om ondernemers te interviewen op LinkidIn plaatste, kwamen er veel reacties. Bekende en onbekende ondernemers meldden zich aan. Niet alleen heb ik mijn blogonderwerpen waar ik zo verlegen om zat, maar ik kom ook in contact met uiteenlopende beroepen en inspirerende mensen. Zo ook, Dusty van Bommel. Een oude bekende, want wij hebben samen onze lagere schooltijd doorgebracht. En hoe leuk is het dat we nu weer samenkomen in dit blog. 

Carrièreswitch

Ondanks dat onze levens na de lagere school niet meer parallel liepen, hebben we allebei diverse beroepen uitgevoerd om uiteindelijk te komen waar we wilden zijn. Dusty haar carrière begon in de kleding. Na jaren op de markt te hebben gestaan, had ze besloten dat dit niet het beroep was waarmee ze oud wilde worden. In die tijd bezocht ze regelmatig een schoonheidsspecialiste. Zij genoot zo van de behandelingen dat ze een keer hardop zei: “Ik wou dat ik dat kon.” En zo geschiedde het. Diezelfde dag nog heeft ze de Gouden Gids opengeslagen en gebeld naar opleidingen. Binnen 14 dagen zat ze weer in de schoolbanken.

Toeval 

Toen ze geslaagd was, bezocht ze op een druilerige zondagmiddag een lezing over Shiatsu gezichtsmassages. Op die bijeenkomst kwam ze in contact met Steiner. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in beauty, hair & fitness op cruiseschepen. Na een langdurige training in Engeland heeft Dusty als schoonheidsspecialiste jarenlang de wereld rondgevaren. Met veel internationale vrienden die ze in haar cruise periode heeft leren kennen, besloot ze om een jaartje in Perth te gaan werken.  

Back to basic

In Perth heeft ze haar liefde voor haar vak teruggevonden. Op het schip ging alles op commissie, en als verkooptalent, wist ze al bij binnenkomst waar een klant mee de deur uit zou lopen. Aan de andere kant van de wereld adviseerde ze haar klanten weer met liefde in plaats van gericht te zijn op verplichte targets. Eenmaal terug in het Amsterdamse opende ze al snel haar eigen salon. Gecombineerd met een parttime baan als omroepster bij ProRail, bouwde ze langzaam maar zeker haar salon op. 

Van campingstoel tot prof

Met een gehuurde ruimte en een campingstoel begonnen, is Dusty nu eigenaar van een professionele beautysalon in Amsterdam Noord. Een dynamisch beroep want de technologie staat ook op het gebied van huidverbetering niet stil. Om te komen waar ze nu is, heeft ze een aantal lastige beslissingen moeten nemen. Zo gaf ze in het begin nog veel massages. “De keus om me echt te richten op een ding, was niet makkelijk maar echt noodzakelijk, want je kan maar een ding echt heel goed doen.” En dat is meteen een mooie tip voor andere ondernemers die met niet met twee benen in hun core business staan. 

Ook een gezichtsbehandeling?

Tijdens het gesprek met Dusty werd ik meteen enthousiast om een afspraak voor een behandeling in te plannen. Maar dat gaat zo maar niet. Dusty kijkt tijdens een intake grondig naar de huid en vraagt het hemd van je lijf over de do’s en dont’s m.b.t. de huid reinigen, tot aan je suppletie en slaap patroon. Pas als de huid voldoende energie heeft, gevoed en uitgerust is, begint ze met haar huid-verbeterende behandelingen. Is de huid ondervoed en vermoeid dan haal je niets uit de huid-verbeterende behandeling. “Het is net als een lamp ophangen, zegt Dusty, alleen de elektriciteitsdraad is niet genoeg. Er moet ook stroom zijn en dat komt binnenuit.” Vitamine C blijkt het farmaceutisch geheim dat zij predikt. Zij stuurt de klanten naar huis na een voedende gezichtsbehandeling en adviseert de boost van vitamine C te gebruiken , om daarna haar behandelingen de wonderen te kunnen doen waar zij voor opgeleid is.

Meer info vind je By Dusty.nl.

Wil je ook mijn blogonderwerp zijn? Of zoek je een tekstschrijver? Mail me dan op Mailme@Bpunt.nl

Lees ook: https://www.bpunt.nl/is-mijn-stijl-ook-jouw-stijl-interview-5/ en https://www.bpunt.nl/interview-mivali/

Comments are closed.