Ook 1,5 x digitale afstand?

PLR, Private Label Rights
november 2, 2019
7 efficiënte B. thuiswerktips
april 1, 2020
PLR, Private Label Rights
november 2, 2019
7 efficiënte B. thuiswerktips
april 1, 2020

Het zijn rare tijden. Voor iedereen. Of je nu glazenwasser, alleenstaande moeder of gepensioneerd bent, we moeten ons allemaal aanpassen aan de toestand van een andere dag thuis.

Een nieuw normaal

Bepaalde beroepen hebben opeens zeeën van tijd, andere hebben een acuut tijdsgebrek, zoals in de zorg, geldgebrek zoals de zzp’ers en de detailhandel of personeelstekort, zoals de aspergestekers. Maar voor een grote groep is het business as usual, alleen nu vanuit huis.

Het eet-bureau

Thuiswerken vergt de nodige creativiteit. Verplaats je je kantoor naar de eettafel? Timmer je geïmproviseerd bureautjes in de slaapkamer? Gebruiken jullie samen de studeerkamer of doen jullie dat per toerbeurt? Want eerlijk is eerlijk het thuiswerken vergt van iedereen een enorme creativiteit. Ben je alleen dat moet je zorgen dat je je niet vereenzaamt? Ben je samen dan moet je je relatie leuk zien te houden en heb je een bundel kinderen, dan heb je er onverhoopt een nieuwe carrière bij als alles-regelaar.

Digitale overdosis

En als je dan net een beetje je draai hebt gevonden in het werken aan huis, ligt de volgende uitdaging alweer op de loer, namelijk de digitale overdosis. Daar waar mijn iPhone voorheen in alle rust bijhield hoeveel schermtijd ik had, is mijn telefoon nu volledig oververhit. Zeker de eerste dagen van de lock-down light liep je met een uurtje offline al snel 28 mails en 97 gemiste appberichten mis. Tegen de tijd dat je dat ingehaald had, stroomden de nieuwe alweer binnen. En dan heb ik het alleen nog maar over het leeswerk.

Communicatiestoornis

Ik belde nooit, nu bel ik dagelijks zeker een uur. Ik face-timede nooit, nu wel. Ik vermeed Whats-app groepjes als de ‘Corona’ en nu verbreek ik records ermee. Daarnaast tracht ik, net als thuiswerkend-Nederland, om ons te concentreren op de taken die uitgevoerd moeten worden. Een nieuwe taak, een nieuwe ‘meeting, dus hup snel schakelen van Zoom naar Teams. En dat terwijl de kinderen krijsend door het huis rennen, je gehamsterde voorraad toiletpapier aardig begint te slinken en je toch ook continue met een oog ‘het nieuws’ in de gaten houdt. 

Digi-out

Heel thuiswerkend Nederland is na deze corona-crisis straks digitaal overspannen. Dat uurtje aan reistijd winnen we, maar de digitale tsunami moet je zelf stoppen. Dus…. 

  • leg die telefoon weg,
  • sluit je laptop als je dit leest en
  • ga even wandelen,
  • muziek luisteren,
  • mediteren of
  • 10 minuten sporten,
  • even net doen alsof je met je collega’s bij het koffiezetapparaat staat om je gedachten te verzetten.

Meer thuiswerktips lees je op dit blog, bij #Bpunt – thuiswerktips

In de tussentijd Stay Safe & Stay home!

Comments are closed.