ZZP’er in de wachtstand of juist niet? Tips om nu te doen.

DIGITAAL OVERSPANNEN
april 14, 2020
3, 2, 1 START MET ONDERNEMEN
april 24, 2021
DIGITAAL OVERSPANNEN
april 14, 2020
3, 2, 1 START MET ONDERNEMEN
april 24, 2021

Er zijn nog 1.045.283 wachtende voor je. Dat is het aantal werkende zzp’ers in Nederland. Sommige daarvan zullen nog steeds (deels) aan het werk zijn, ook zullen er een aantal zijn die juist door deze corona-crisis goede zaken doen. Maar de meeste wachten af totdat de anderhalve-meter-economie weer op gang komt. Dat hoeft niet te betekenen dat jij, als zzp’er, nu in de wachtstand hoeft.

ONDERTUSSEN 

Je kan in afwachting op de TOZO de tijd gebruiken voor achterstallig onderhoud of opfrissen van je website, marketing en social mediakanalen. Juist nu zijn genoeg taken die je kan oppakken. Doe ze nu, want als straks alles weer het het nieuwe normaal is en je wilt dat de opdrachten binnenstromen, dan kunnen deze klusjes ervoor zorgen dat je straks weer vol in de in de digitale schijnwerpers staat:

1. CHECK CHECK DUBBEL CHECK

Hoe vaak bekijk jij je eigen website? Wij komen op websites, zelfs van grote bedrijven regelmatig spel- en typefoutjes tegen. Hoe staat het met jouw teksten? Is alle informatie nog correct? Controleer alle links, doen ze het nog of krijg je foutmeldingen? Zijn er inactieve thema’s of plugins die je kan verwijderen? Als je website in orde is, voeg er een pagina aan toe, ververs je foto’s of voeg een ‘call to action’ toe. Dat vind Google ook leuk.

2. WAAR BEN JE?

Sta je al vermeld bij Google Business? Kloppen al je contactgegevens en openingstijden nog? Ben je goed vindbaar, op Google maar ook bij andere browsers? Naast Yahoo en Bing, zijn er ook nog minder voor de hand liggende zoals StartpageQwantEcosia en de steeds populair wordende DuckDuckGo, hiermee vergroot je ook je online zichtbaarheid.

3. ZOEKTOCHT

Als je toch tijd over hebt, kijk dan ook eens naar relevante zoekwoorden. Pas de titels van je teksten en je foto’s daarop aan. Google Analytics en Search Console kunnen daarbij helpen. Misschien kan je daar informatie uit halen die je online-zichtbaarheid kunnen vergroten. Bij verschillende gratis sites zoals sitechecker, kan je de snelheid van je website controleren. Soms helpt het verkleinen van foto’s en het verwijderen van ongebruikte plugins enorm.

4. SOCIALE AFSTAND

We moeten dan wel sociale afstand in acht houden, maar dat geldt niet voor de digitale wereld. Dit is de tijd om je oudere blogs nog eens door te lezen, te herschrijven en ze te re-posten. En misschien een nieuwe social media kanaal aanboren. Hoe vaak Twitter je? Heeft Pintrest een toegevoegde waarde voor je? Of een advertentie op LinkedIn? Werken alle social sharing buttons nog? En wat krijgen lezers als ze zich inschrijven op jouw nieuwsbrief? Of is dit de tijd om te beginnen aan een nieuwsbrief, podcast of YouTube video? Je kan ook een content kalender aanmaken, zodat je toepasselijke content kan bloggen op alle ‘dagen van..’ , want wist je dat vandaag 20 april de internationale dag van de stilte was? Ssst… niet verder vertellen!

Hulp nodig? B. schrijversbureau helpt je graag om je online zichtbaarheid te vergroten, teksten te schrijven of gewoon samen met jou jouw website door te nemen. Interesse? Mail ons, dat vinden wij leuk MailMe@Bpunt.nl

Succes & Stay safe!

Lees ook: 7 efficiënte B. thuiswerktips, Ook 1,5 x digitale afstand? & DIGITAAL OVERSPANNEN

Comments are closed.