DIGITAAL OVERSPANNEN

7 efficiënte B. thuiswerktips
april 1, 2020
ZZP’er in de wachtstand of juist niet? Tips om nu te doen.
april 19, 2020
7 efficiënte B. thuiswerktips
april 1, 2020
ZZP’er in de wachtstand of juist niet? Tips om nu te doen.
april 19, 2020
Show all

Young couple talking online via video chat - Video chat and video conference concept

Heb je digitaal genoten van de paasdagen? Virtueel eieren gezocht? Gezoom-ed ontbeten met je schoonouders? Of de jarenlange meubelboulevardtraditie tot een grote online-shopsessie omgetoverd? De feestdagen vieren op gepaste afstand was vast even wennen. Maar als er iets is wat wij de laatste tijd bewezen hebben, is het wel onze flexibiliteit.

Aanpassingsvermogen 2.0

Wat je situatie ook is, we hebben ons allemaal moeten aanpassen de laatste tijd. En dat doen we goed. Natuurlijk met vallen en opstaan, met blije en minder blije momenten, maar we doen het wel allemaal. Ook al vliegen de muren misschien op je af, verveel je je te pletter. Of is het omgekeerde waar en ben je digitaal overspannen aan het worden door het gejuggel tussen Teams, Zoom en de tientallen WhatsApp groepjes die je aandacht opeisen. We kunnen trots zijn op ons aanpassingsvermogen! Zeker in deze tijd waar we complimentjes van buitenaf moeten missen, moeten we extra lief voor onszelf zijn. 

Another bad hairday

Naast je “werkdag” zijn er ook nog allemaal sociale uitdagingen. Digitaal je vriendschappen onderhouden, een keuze maken uit de enorme hoeveelheid corona-filmpjes die je toegestuurd krijgt, boodschappen doen in recordtempo en zorgen dat je anderhalve meter bij de koelkast vandaan blijft, ook al is dat misschien wel je enige beweging die je op een dag krijgt. Juist nu is het nu belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. De kans dat we minimaal nog een maand thuiszitten is groot. Daarom biedt B. schrijversbureau wat rust en ontspanning, digitaal op gepaste afstand natuurlijk. 

Je mag soms even de weg kwijt zijn. 

De A10 is ook niet verdwenen als je een afslag mist, las ik ergens. En dat is ook zo. Er wordt veel van ons gevraagd, zowel mentaal als fysiek. En ontspannen lijkt een nieuwe uitdaging, een ander dingetje op die enorme 2do-lijst. Ondernemerscoach Tibor, schrijft: “Als je het even allemaal niet meer weet, begin dan met zelf zorg. Desnoods geforceerd en oppervlakkig.” Zijn advies is om te bewegen, gezond te eten, weg te blijven van alle conspiracy-theorieën en niet hele avonden te bingewatchen. En ‘niet te bingen’ lijkt de grootste uitdaging nu. Want je verliest je al snel in de hoeveelheid werk, doemdenken, wijntjes of het bedenken van bezigheidstherapieën.

Beweeg

Zorgen voor jezelf dus. En helaas is bewegen daar een groot onderdeel van. Wil je je beter voelen, lekkerder in je vel dan moet je toch echt gaan bewegen. Doe het nu! Vandaag! Start meteen als je dit leest, want voor dat je het weet pas je die net-iets-te-grote-jeans na de lock-down ook niet meer. Dus ga sporten. Tweeëneenhalf uur lichaamsbeweging per week, dat moet toch wel passen in jouw nieuwe anderhalve meter wereld?

Als hardlopen niet jouw ding is, je alle trappen in huis al honderd keer hebt gelopen en touwtjespringen in de tuin ook al snel verveelt, kijk dan eens naar deze sites:

– Sporten met de sterren; eerste maand gratis van Fitchannel

– More options please: 50 gratis online workout websites (Engels)

– Oudewijvensport is pittiger dan je denkt; Nederland in beweging van Max tv

– Gratis online apps voor een workouts @home

– Arie Boomstra fan? 14 dagen gratis op Videoland

& voor de kleintjes, want als die lekker bezig zijn, ben jij het ook, (hersen)gymnastiek:

– Gymles voor de kids met meer dan 800 gymspelletjes

– Fit&vaardig actieve taal- en rekenlessen voor de kids, gratis zolang de scholen gesloten zijn.

Mentaal fit

Je lijf in de versnelling gooien is een ding, mentaal fit blijven is een ander ding. Zeker met de druk van thuiswerken of de uitdaging van verveling. De beste manier is en blijft om je dag van te voren te plannen. Alleen dan gaat de ene dag niet automatisch over in de andere dag. Bedenk de avond ervoor wat je de volgende dag wil gaan doen. Ga lekker lang in bad, lees een boek, bezoek een museum online, doe een onlinecursus of….

lees volgende week de anti-vervelingsgids van B. schrijversbureau, want ook wij blijven bezig. 

Lees ook de 7 thuiswerktips van B. & 1,5 digitale afstand

Comments are closed.